“Het heeft me enorm laten groeien in mijn geloof”

Wat maakt C.S.V. Ichthus Breda dé plek om je studententijd mee te verrijken? Een aantal (oud) leden vertellen waarom zij zo veel aan de leukste studentenvereniging van Breda hebben gehad, ieder op een eigen manier. Zo ook Tamara: “Iedereen komt uit andere geloofstromingen, maar dat zet je juist aan het denken, op een goede manier.”

Tamara miste christelijke studenten om haar heen toen ze in Breda kwam studeren. “Ik vond het lastig om aansluiting te vinden bij de mensen van mijn studie en daardoor merkte ik dat het fijn zou zijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook geloofden”, deelt Tamara. “Nu ben ik twee jaar lid en superblij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

“Tijdens de verenigingsavonden ga je in gesprek over christelijke onderwerpen en dan merk je dat iedereen uit verschillende geloofsstromingen komt. Dat is enorm interessant, want het zet je juist aan het denken; waarom geloof ik dit? Waarom is mijn beeld van God anders dan de rest?”, vertelt Tamara. 

Zorgt Ichthus Breda dan voor alle antwoorden? “Het wekt vaker meer vragen op dan antwoorden”, zegt Tamara lachend. “Maar dat hoeft dus niet per se erg te zijn, want je leert veel over al die verschillende perspectieven die mensen hebben over het geloof.”

“Ik heb mijn beste vrienden ontmoet bij Ichthus Breda en die staan altijd voor mij klaar. Zoals tijdens het verhuizen, maar ook gewoon door iets kleins, zoals een appje hoe het met mij gaat. Dat vind ik zo fijn aan Ichthus Breda. Misschien denk je dat je geen behoefte hebt aan een groep christelijke leeftijdsgenoten, maar zodra je lid bent, merk je dat het echt een verrijking is voor je studententijd. Je kunt zijn wie je bent én er is heerlijk eten, wat wil je nog meer?”, sluit Tamara af.