“Je bouwt echte vriendschappen op, ook buiten de verenigingsactiviteiten”

Wat maakt C.S.V. Ichthus Breda dé studentenvereniging om je studententijd mee te verrijken? Een aantal (oud) leden vertellen waarom zij zo veel aan de leukste studentenvereniging van Breda hebben gehad, ieder op een eigen manier. Zo ook Marijke: “Feestjes, borrels én geloof gaan fantastisch samen hier!”

“Een aantal jaar geleden was ik op zoek naar een groep leeftijdsgenoten om te praten over het geloof”, vertelt Marijke. “Toen een vriendin begon over een christelijke studentenvereniging, kwam ik al snel op Ichthus Breda uit. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Dat er leeftijdsgenoten twijfelden aan hun geloof was al wel duidelijk voor Marijke. “Maar dat werkte juist bemoedigend: ik was niet de enige. En door persoonlijke geloofsverhalen te delen met elkaar, leerde ik dat vragen hebben helemaal niet erg hoeft te zijn”, deelt Marijke. “Die vragen maakte mij soms eenzaam, maar door Ichthus voelde ik me steeds veel beter.”

“Wat ik ook zo mooi vind aan Ichthus Breda is de mogelijkheid voor iedereen om je talent in te zetten. Of dat nu voor het koken van een heerlijke maaltijd is of het spelen van muziek; voor iedereen is er plek om je gaven van God in te zetten”, vertelt Marijke. Ze zingt zelf geregeld mee tijdens het worshippen op verenigingsavonden. “Dat ben ik enorm gaan waarderen, want door muziek voel ik de aanwezigheid van God zó erg, dat is heel bijzonder.”

Juist de combi tussen ‘Bijbel en bier’ ziet Marijke als een kracht van christelijke studentenverenigingen. “Ik denk dat we tijdens feestjes, borrels en andere activiteiten de vreugde van God mogen delen op een manier die bij ons past. Omdat we allemaal dezelfde normen en waarden hebben, is dat altijd leuk.”

“Waarom je sowieso een keertje langs moet komen bij Ichthus Breda? Omdat je echt jezelf kan zijn en je twijfels en vragen over het geloof kan delen. Naast dat het altijd enorm gezellig is, staat de studentenvereniging altijd voor je klaar als je hulp nodig hebt tijdens je studie of andere dingen. Wat dat betreft, is het een grote vriendengroep. Dus kom langs, je gaat het vast leuk vinden!”, sluit Marijke enthousiast af.