Als vereniging verdiepen we ons niet alleen samen in het geloof, maar ontspannen we ook met elkaar. Zo is er veel diversiteit in ontspannende activiteiten die we als vereniging organiseren.

Spontane activiteiten

Naast alle geplande activiteiten die georganiseerd worden, zijn er ook genoeg spontane activiteiten waar we aan deel kunnen nemen. Zo nu en dan wordt er door leden een leuke activiteit bedacht waar iedereen, die dat ook leuk vindt, aan mee kan doen. Daarbij kan gedacht worden aan lekker barbecueën, chillen in het park, film kijken, poolen, schaatsen, terrassen, samen avondeten, spelletjes spelen en nog veel meer.

Battle of the Families

De Battle of the Families is inmiddels al jaren een befaamd onderdeel van het familiesysteem binnen onze vereniging. Het familiesysteem is bedoeld als hulpmiddel voor de eerstejaarsleden om een direct contactpersoon te hebben in de vorm van een familieoudste. Met de Battle of the Families als toevoeging, wordt onze betrokkenheid onderling extra gestimuleerd. Samen met onze familie strijden we namelijk regelmatig tegen de andere families tijdens leuke spellen, waarbij we allemaal punten kunnen verdienen. Ook door zelf een familie activiteit te organiseren kunnen we beloond worden met punten. Om de concurrentiestrijd extra leuk te maken is het bovendien mogelijk om, ook voor punten, elkaars familieoudste of familieobject te brassen (ontvoeren). Om het gebraste terug te krijgen, moet er een eis worden ingewilligd met als doel; verbroedering tussen de families. Aan het eind van het verenigingsjaar wordt er een prachtige wisselbeker uitgereikt aan de familie met de meeste punten.

Feestjes en borrels

Als studenten in Breda houden we natuurlijk van gezellig samen borrelen en zijn we regelmatig in voor het bouwen van een feestje! De meeste borrels vinden plaats na afloop van onze verenigingsavonden, op de dinsdagavond. Sommige avonden zijn echter uitzonderlijk bedoeld om gezellig te borrelen en/of een feestje te vieren. Zo vieren we onder andere jaarlijks met elkaar het sinterklaasfeest, genieten we van een bourgondische maaltijd tijdens de kerstviering, luiden we de jaarwisseling in met een nieuwjaarsborrel en vieren we feest ter gelegenheid van de dies natalis (verjaardag) van de vereniging. Naast de vaste feestelijke activiteiten hebben we soms ook een spontaan feestje zoals een themafeest, karaokeavond, kroegentocht of de verjaardag van één van de leden. Alles bij elkaar, genoeg momenten om samen te kunnen feesten en borrelen!

Uitjes

Naast de vele eendaagse activiteiten, hebben we elk jaar ook wat uitjes die wat langer duren. Zo hebben we verschillende weekenden, zoals het Synergetisch Introductie Weekend (SIW) en het Ichthus Breda Weekend (IBW). Tijdens het SIW gaan we erop uit met onze zusterverenigingen Ichthus Arnhem en Ichthus Den Bosch, waarbij de eerstejaarsleden elkaar en hun vereniging op een relaxte manier kunnen leren kennen. Met het IBW gaan we er als vereniging op uit voor een weekend vol gezelligheid en bezinning. Inmiddels een erg groot succes is de Ichthus Breda vakantie! Voor aan het eind van het verenigingsjaar boeken we een villa in een land naar keus, waar we allemaal heerlijk kunnen relaxen en met elkaar een prachtige ervaring opdoen!

Sporten

Naast studeren, bijbelstudies en bier drinken, vinden sommigen van ons het fijn om sportief bezig te zijn. Wij vinden het des te leuker om dit met een (aantal) maatje(s) te doen. Een aantal van onze leden zijn bijvoorbeeld lid bij Bress Sportcenter, waar we voor een studententarief een enorm aanbod in sport hebben. Denk bijvoorbeeld aan fitness, yoga, volleybal, voetbal, squash, zwemmen en nog veel meer. Voor degenen die minder enthousiast zijn over fysiek sporten, is het natuurlijk ook mogelijk om samen op de PlayStation te sporten.


Lees ook over onze Verenigingsavonden of Externe activiteiten bij Ichthus Breda