Nog niet helemaal duidelijk wie we zijn en wat we doen? Dit zijn de veelgestelde vragen over onze vereniging:

Loader image

Naast Breda zitten onze leden verspreid door heel Nederland. Van Zeeland tot aan Groningen toe! De meeste leden hebben dan ook een kamer of studio in Breda en omgeving en studeren op de Avans of BUAS.

Nee, daar hoef je niet bang voor te zijn! We zullen je binnen Ichthus Breda niet vragen om over je persoonlijke grenzen te gaan. Wanneer je lid wilt worden, vragen we je 2 opdrachten uit te voeren met als doel de andere leden beter te leren kennen. Een voorbeeld hiervan is “kook een maaltijd voor ten minste 3 leden”.

In 2022 telden we 34 actieve leden. We zijn een officiële vereniging, maar door dit aantal voelt het als een grote vriendengroep. Samen maken we onze studententijd onvergetelijk!

Bij Ichthus maken we hier geen onderscheid tussen. Van Gereformeerd tot Evangelisch, iedereen is welkom. Wij vinden het juist mooi om van elkaar te leren door de verschillende kennis die we hebben. Het maakt niet uit of je twijfels hebt of juist heel sterk in je geloof staat. Bij Ichthus Breda gaan we het gesprek aan, krijg je antwoorden op je vragen en kan je in geloof groeien en bloeien.

Wij zijn een echte studentenvereniging, met tradities. Zo houden we Algemene Ledenvergaderingen en hebben we een jaarlijks beleid en statuten. Dit klinkt misschien wat deftig, maar we kunnen hierbij ook lekker studentikoos zijn. Daarvoor zijn we ten slotte een studentenvereniging!

We houden van zowel Bijbelse verdieping als feestjes en borrels. Bijbel en bier (of een sapje) gaan hand in hand. Waar het bij ons om gaat is de verdieping in het geloof en de hechte vriendschappen.

Je vraag nog niet beantwoord? Via de Contactpagina kun je je vraag aan onze Abactis stellen.