Als Ichthus Breda zijn wij lid van de Verenigde Christen Studenten (V.C.S.) Ichthus Landelijk, een overkoepelende organisatie waar meerdere christelijke studentenvereniging lid van zijn. Vanuit dit landelijk verband worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Retraite

Jaarlijks komen we met meer dan 300 Ichthianen vanuit het hele land samen voor een erg mooi weekend, namelijk de retraite. Tijdens het weekend staat gezelligheid en geloofsbezinning centraal. We nemen deel aan workshops, luisteren naar verschillende sprekers, zingen en bidden en ontspannen ’s avonds door spelletjes te spelen of te borrelen.

Ichthus Landelijk Symposium

Vanuit Ichthus Landelijk wordt er elk jaar een symposium georganiseerd waarbij er meerdere personen worden uitgenodigd die een workshop geven. Het onderwerp van het symposium verschilt ieder jaar, maar is in principe altijd gericht op het christen zijn. Het is ervoor bedoeld om ons als christenen na te laten denken en te leren over verschillende onderwerpen in het dagelijks leven.

Headerfoto

Ichthus Landelijk Gala

Ieder jaar wordt het Ichthus Landelijk Gala georganiseerd in één van de Ichthus steden. Tijdens dit gala komen we met veel Ichthianen samen om met elkaar te genieten van een heerlijk diner, om vervolgens een dansje te wagen op onze favoriete nummertjes onder het genot van een lekker drankje.

Ichthus Landelijk Sportdag

Erg leuk voor onze sportievelingen is de Ichthus Landelijk Sportdag. Ieder jaar organiseert een Ichthus stad een leuke sport activiteit, zoals een volleybal toernooi, zodat de sportieve strijd tussen de Ichthianen kan losbarsten. De winnaar van de sportdag krijgt de eer om de organisatie voor het volgende jaar op zich te nemen.


Lees ook over onze Verenigingsavonden of Ontspanning bij Ichthus Breda